keskiviikko 4. elokuuta 2010

Turkkilainen Ravintola Ani, Eira

Työtoverimme suositellessa Eirassa sijaitsevaa turkkilaista ravintolaa, päätimme suunnata nokan kohti ravintola Ania.

Aniin pääsee suhteellisen pienellä vaivalla, jos on oma menopeli käytössä. Ani sijaitsee STX -telakan välittömässä läheisyydessä, joten telakan ollessa auki, kannattaa välttää vilkkainta lounasaikaa.

Ani on pienehkö, tarinan mukaan Helsingin vanhin turkkilainen ravintola. Sisustus on hieman vanhan oloinen, mutta tyyliin sopiva. Ravintolan pienestä pinta-alasta johtuen pöydät on aseteltu hieman ahtaasti ja ruuhka-aikaan buffetissa jonottaminen voi käydä työstä.

Lounas-buffet on hintaisekseen varsin kattava (9,20eur) ja pöydästä löytyy varmasti kaikille jotakin. Pöydästä löytyi kebabia, riisiä, lohkoperunoita, kasvisvaihtoehto ja kastikkeita, sekä erilaisia salaatteja.

Kebab oli hyvin maukasta, mutta loppupeleissä ei eroa vastaavien ravintoloiden tarjonnasta juurikaan. Kebab-astian jäädessä auki, jäähtyi myis itse kebab ja ainoaa lämpöä antoi chilikastike, joten tästä ei voi kovin hyviä pisteitä antaa. Pääasiassa onnistuin onneksi saamaan lämmintä kebabia. Salaattipöytä oli myös erittäin monipuolinen, mutta omaan makuun kelpuutin vain muutamia lisukkeita. Salaattipöytä kuitenkin voittaa Kilimin vastaavan 6-0.

Lounaaseen sisältyy ruoan lisäksi kahvi tai omenatee, sekä tietysti vesikannu pöytään.

Kokonaiskuvaksi tästä ravintolasta jäi erittäin idyllinen pikkuravintola, josta saa juuri sitä mitä odottaakin: laadukasta turkkilaista ruokaa niin buffetista, kuin myös listalta tilattuna. Pieni miinus annetaan kuitenkin pysäköintimahdollisuuksista (maksullinen tienvarsipysäköinti), sekä palvelun tasosta, joka jäi odotettua alemmaksi - ollen kuitenkin kohtuullista.

Arvosana: 4-

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa. Olisiko sinulla suosituksia lounasravintoloista Tampereen seudulla? Meillä on nimittäin sinne menoa, ja olisi tarkoituksena etsiä jokin mukava ja hyvä lounasravintola. https://www.rioni.fi/tampere

    VastaaPoista