keskiviikko 5. elokuuta 2009

Thai & China, Lauttasaari

Tämänkertainen blogimerkintä käsittelee Lauttasaaressa sijaitsevaa, suhteellisen tuoretta Aasialaista ravintolaa: Thai & China.

Thai & China aloitti Lauttasaaressa vuoden 2009 ensimmäisellä puoliskolla ja sen toiminta on muotoutunut varsin monipuoliseksi. Osasyynä lienee se, että lähes naapurissa toimii toinen kiinalainen ravintola, josta sai alkuaikoina halvemmalla hinnalla enemmän vastinetta rahoilleen. Thai & China aloitti tarjoamalla lounaana 8,50EUR maksavan buffet-pöydän, joka sisälsi salaatin, kattavan valikoiman lämmintä ruokaa, virvoitusjuoman ja kahvin. Vastaavasti kilpaileva ravintola tarjosi 7,80EUR hintaan salaatin, kattavan valikoiman lämmintä ruokaa, mehun tai veden, kahvin ja jäätelön.

Pitkän tauon jälkeen kävimme Thai & Chinassa syömässä, koska tämän viikon lounaslista vaikutti paremmalta naapuriin verrattuna. Tarjolla oli mm. Friteerattua kanaa, paistettua nuudelia ja kananmunaa ja lukuisia thaimaalaisia ruokia.

Olin positiivisesti yllättynyt, kun palvelun muotoa oltiin muutettu: virvoitusjuomat sai hakea pullon sijasta suoraan hanasta ja tarjolla oli myös jäätelö ruoan päätteeksi, mutta hinta oli pysynyt samana. Näin ollen rahoille saa enemmän vastinetta, kuin aiemmin - ehkä jopa enemmän, kuin naapuriravintolassa.

Ravintola itsessään on siisti, henkilökunta on mukavaa ja osaa erinomaisesti suomea. Ruoat pysyvät lämpiminä lämpölampun alla ja salaattipöydässä on tuoretta salaattia, ananasta ja suolakurkkua sekä muutama eri salaattikastike. Tarjolla on myös leipää ja keittoa. Lounasaikaan on myös mahdollista tilata listalta annoksia, mutta niissä ei ole minkäänlaista "lounashintaa".

Lämpimiä ruokia on tarjolla useita ja tasapuolisesti sekä thaimaalaista, että kiinalaista ruokaa. Kaikille löytyy siis takuuvarmasti jotakin. Jokaisen viikon lounaslista löytyy ravintolan kotisivuilta tai ravintolan ikkunasta.
Ruoka on varsin maittavaa ja esim. friteeratut kanapallot eivät ole liian suuria, mutta ehkä hieman liian pieniä - kultaista keskitietä ei ole löydetty. Ruoka saa itseltäni kiitettävän arvosanan, eikä työtoverinikaan pitänyt kokonaisuutta lainkaan hassumpana.

Tähänastisista aasialaisista buffet-pöydistä Thai & China vie ehdottomasti voiton, mutta parempiakin voi löytyä.

Kokonaisarvosana: 9-

 
--
Thai & China
Melkonkatu 28 E, Lauttasaari
+358-9-677-025


View Larger Map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti